Rullstolsakademien

Varje år förskrivs ca 600 rullstolar i Skåne men väldigt få utav brukarna som får denna rullstol får en tillhörande bruksanvisning om hur den fungerar.

• Hur man hanterar den på mest energibesparande sätt?
• Hur ställer man in den för att passa unika fysiska förutsättningar och livsstilar?
•Hur klarar man av en funktionshindrande miljö såväl inomhus som utomhus?

I rullstolsakademien förenar vi upplevelsebaserad kunskap från välkända förebilder med medicinsk expertis från Orups sjukhus. I korta drag vill vi hjälpa dig med vad just du skulle vilja klara av lite bättre i din vardag.

Är du intresserad av att delta eller vill få mer information? 
Ta då kontakt med Kansliet, på följande:

• E-post:info@fifh.com

• Tel: 040 - 928 930

VÄLKOMMEN TILL FIFH MALMØ • EUROPAS STÖRSTA PARASPORTFÖRENING

Artiklar

Starttider -17
Starttider -17
... över FIFH's aktiviteter Våren 2017
Renovering!
Renovering!
Stadsfastigheter som äger lokalerna som FIFH huserar i har glädjande fattat beslutet att renovera vår anläggning. Redan denna veckan (41) startar ombyggnaden av omklädningsrummen. Parallellt byggs även toaletterna, som ligger i direkt anslutning till omklädningsrummen, om och blir större. När arbetet är klart kommer toaletterna att följa rådande rekommendationer gällande mått och tillgänglighet. Renoveringen kommer med stor sannolikhet att pågå under resterande delen av höstsäsongen. Under tiden uppmanar vi våra besökare att byta om och duscha hemma. I januari månad blir landets bästa mötesplats ännu bättre och betydligt fräschare.
Guld Till Rosenmeier!
Guld Till Rosenmeier!
I natt hördes ett danskt guldjubel från pingisarenan på Paralympics i Rio. FIFH:s bordtennisspelare Peter Rosenmeier vann en tajt final mot Alvaro Valera från Spanien med 3-2 i set. Matchen var långa stunder en riktig thriller, dansken låg under med såväl 0-1 som 1-2 men lyckades ändå vända matchen. I femte avgörande set var det aldrig något snack om saken, Peter tog tag i taktpinnen direkt och vann övertygande!
EmblaLoppet
EmblaLoppet
NÄR Sön. 21 aug. kl. 13:00 VAR HK-Badet på Ribersborg i Malmö HUR Tre sträckor: 1 km, 3 km och 5 km FÖR VEM Loppet riktar sig till dig med funktionsvariation eller som är relaterad genom familj eller via arbete. Anmälan senast den 8 augusti.
FIFH Pride
FIFH Pride
För FIFH handlar Pride om mycket. Om allas lika värde, allas rätt att få vara sig själv, allas rätt att älska fritt. Det handlar också om fest, färg och gemenskap. Att för denna dag, den 6 augusti 2016, ställa sig sida vid sida, sjunga ut, vara fri och vara stolt för den du är och för den jag är.
FIFH Summer Camp
FIFH Summer Camp
Måndagar, onsdagar och fredagar kl 12-15 hela sommaren (vecka 26-33) kommer FIFH Summer Camp finnas till för alla! Sommaraktiviteter för killar och tjejer med någon form av funktionsnedsättning samt dina kompisar och syskon.

Erbjudanden

Coloplast

Coloplast

Beställ ditt resepaket här.

Beställ här.

O'Learys

O'Learys

10% rabatt för FIFH-medlemmar

Klicka här.

Svenska Spel

Supporta FIFH

Välj FIFH Malmö som förening

Klicka här

Snabbfakta

FIFH-Hallen

Idrottscentret FIFH-hallen används inte bara till idrott, många av verksamheterna såsom föräldragrupper, sociala aktiviteter i form av träffar med information och aktiviteter arrangeras varje vecka. Vissa perioder som till exempel vid skollov och under semestertider arrangeras läger och träffar för olika grupper med anknytning till målgruppen. FIFH-hallen är idag en viktig mötespunkt där människor med funktionsnedsättning träffas, umgås, entusiasmeras och inte minst en plats för utbyte av erfarenheter. FIFH-Hallen är en viktig förebild som har gett synergieffekter i såväl Stockholm som Göteborg. Anläggningen röner också ett stort internationellt intresse. FIFH-Hallen består i dag av två idrottshallar, ett gym, cafeteria, mötesrum, diverse förrådsutrymme, omklädningsrum samt föreningens kansli, allt fördelat på cirka 1400 kvadratmeter.

Aktiviteter

FIFH Malmö är i dag Europas största parasportförening och grunden till framgångarna är den breda idrottsverksamheten och föreningens motionsaktiviteter. Det finns renodlade satsningar på barn & ungdomar, tjejer, 65+ samt rullstolsträning och mycket annat. Föreningen erbjuder 12 olika tävlingsidrotter och ett 50-tal utbildade idrottsledare. Styrkan med FIFH är tveklöst bredden, att den enskilde utövaren själva kan välja nivån för sin sport/aktivitet är en självklarhet. I flera idrotter såsom t.ex. bordtennis, kälkhockey, rullstolsbasket och simning erbjuder klubben träning för nybörjare. Sporter som fotboll och innebandy har flera olika träningsgrupper och lag beroende på spelförståelse och kunnande. FIFH Malmö är en flitig leverantör av landslagsaktiva och har ofta ett flertal utövare representerade på Paralympics.

Team Kompetens

FIFH:s informationsteam erbjuder kvalitativa uppdrag som bidrar till ökad lönsamhet och som möjliggör fler rekryteringstillfällen av kompetent arbetskraft. Våra uppdrag syftar till att deltagarna ska få ökad kunskap om personer med funktionsnedsättningar, samt få kännedom om tillgängliga lösningar som möjliggör inkludering av personer, kunder och arbetstagare med funktionsnedsättning. Informationsarbetet är en viktig del i FIFH:s verksamhet för att få till stånd en förändring, ökad förståelse och i strävan att normalisera. Studiebesök från skolor, statliga- och kommunala instanser samt sist men inte minst alla företag visar på ett allt större intresse för klubbens verksamhet och dess individer.

Arrangör

Föreningen har gjort sig känd som en skicklig arrangör med bred kunskap. Bakåt i tiden så bör arrangemang som Mångfaldskonferensen och SM i boxning få ett särskilt omnämnande. FIFH Malmö arrangerar varje år sedan 1977 Malmö Open – The Parasport Games. Denna idrottsmanifestation lockar årligen nära 2500 tävlande från cirka 25 nationer till staden. Här har många paralympier startat sin karriär och lika många kommer tillbaka för att vara med om en idrottsupplevelse utöver det vanliga. FIFH har även satt sitt namn på arrangörskartan för ISC – International Sports Conference som har lockat föreläsare som Kajsa Bergqvist, Björn Eriksson, Arne Ljungqvist, Patrik Ekwall och Christian Olsson m.fl. I sammanhanget skall serieomgångar och allt från DM till VM också belysas. År 2018 står FIFH Malmö som stolt arrangör av VM i goalball.

Ledningsgruppen

Mats Linde
Mats Linde CEO
Verksamhetschef
Helene Linde
Helene Linde HR Manager
Kanslichef
Peter Nilsson
Peter Nilsson Controller
Ekonomichef
Thomas Jönsson
Thomas Jönsson Sport Manager
Sportchef
DMC Firewall is a Joomla Security extension!