Kontakta oss

Har du frågor eller andra önskemål? Kontakta oss på nedanstående adress eller telefonummer!

E-Post

info@fifh.com

Skicka mail

Telefon

+46 (0)40 928 930

Adress

adress
Pildammsvägen 26, 214 66 Malmö

Se Karta

Betalning

Bankgiro 5514-7011

FIFH:s tre elhockeylag åkte till Stockholm för att spela Slaget om Stockholm i Skärholmshallen.

FIFH Malmö 1 hade i sin grupp Lilleström, Flensburg från Tyskland och IFAH Svart.
I första matchen mötte FIFH1 - Flensburg där man vann med 2-0. I den andra matchen stod Lilleström för motståndet där vann FIFH med 6-2.
Sista matchen var mot IFAH Svart där FIFH1 var tvungna att vinna matchen för att komma etta i gruppen. FIFH1 vann matchen med 2-0 och kom etta i sin grupp.
På söndagen så stod Verket Lions från Norge som motståndare i semifinalen. Det var en tuff och spännande semifinal, men till slut vann FIFH1 med 2-0 över Verket Lions och var klara för final i den högsta divisionen Elitserien.
I finalen väntade IFAH Vit med Samuel, Markus, Daniel och Erik. FIFH 1 tog tidigt ledning genom ett snyggt snurrskott från mittplanen från Linus Lundgren. Men några minuter efter kvitterade IFAH. Tyvärr förlorade FIFH 1 finalen med 2-1 mot ett bra spelande IFAH. Det var en väldigt jämn match som, det alltid är mellan IFAH och FIFH1 


fifh1 sos 18

FIFH Malmö 2 hade inför turneringen en spelare mindre. Så Hampus och Anna agerade inhoppare för FIFH2.
FIFH2 hade i sin grupp IFAH Vit, Verket Lions och Heros Svart.
Första matchen mötte de Verket Lions där de tyvärr förlorade med 4-0. Anna från FIFH3 var inhoppare i matchen. Hon gjorde en stabil insats med flera räddningar i matchen och spelade mycket offensiv och rolig elhockey som många blev imponerade av.
I den andra matchen fick Hampus hoppa in i FIFH2 i matchen mot Heros Svart. Heros Svart tog ledningen med 2-0. Men i andra halvlek så visade FIFH spelarna att man aldrig ska ge upp och de lyckades vända matchen på ett mycket snyggt sätt, och FIFH2 vann till slut med 3-2.
I sista matchen var motståndet IFAH Vit som var favorittippade att ta sig till final. Matchen slutade tyvärr med hela 12-1 till IFAH.

FIFH2 hamnade i Elsvenskan där de mötte Lilleström i semifinalen. När det bara var några minuter kvar av matchen tog FIFH2 ledningen och det såg länge ut som om de skulle lyckas att behålla sin 1-0 ledning. Men när det var 30 sekunder kvar fick Lilleström in en kvittering och matchen gick till avgörande genom straffar. Där förlorade FIFH2 tyvärr och fick spela om brons.
I bronsmatchen mötte de Heros Svart som också hade åkt ner till Elsvenskan. FIFH2 vann med 4-1 och bronset var säkrat.

FIFH3 hade inför turneringen tränat väldigt hårt och slipat på sitt offensiva spel och även på det defensiva spelet.
De hade i sin grupp hela 4 lag som slogs om att kvala till El-ettan.
I första matchen mötte de 3V Indians och FIFH3 fick tyvärr inte till sitt spel. Matchen slutade 0-0.
I den andra matchen var det IFAH Blå som var motståndarna, där vann FIFH3 med 2-0.
I den tredje var det Norrköping som var motståndet. Där tog FIFH3 ledningen snabbt och utökade den senare till 3-0 som blev slutresultatet.
I fjärde matchen mötte man Ume Wolf Vit och där fick FIFH3 verkligen till sitt spel och vann matchen med 9-0!

Malmös tredjelag hade nu hamnat i final i Elettan där Verket Tigers från Norge var finalmotståndare. Finalen var väldigt jämn och FIFH tog ledningen men en kort stund senare kvitterade Verket. I halvtid spände FIFH verkligen sina muskler och tog fram allt de hade tränat på. De visade upp sitt bästa offensiva och defensiva spel mot ett Verket Tigers som verkligen var ett mycket bra bollförande lag . Men i andra halvlek gjorde FIFH snabbt 2 mål. Malmöspelarna behöll sitt lugn i hela matchen och kunde slutföra matchen på ett säkert sätt. Anna, Axel, Måns och Elliot gjorde ett mycket imponerande insats i detta års Slaget om Stockholm.
FIFH Malmö 3 vann mycket välförtjänt Elettan.

fifh2 sos 18


Stort tack till IFAH som arrangerade, som vanligt, en mycket rolig och spännande turnering. Den blir bara bättre och bättre för varje år. Vi från FIFH kommer absolut tillbaka nästa år och vi ser redan fram emot nästa Slaget om Stockholm.

 

VÄLKOMMEN TILL FIFH MALMØ • EUROPAS STÖRSTA PARASPORTFÖRENING

Artiklar

Jultider FIFH-hallen
Jultider FIFH-hallen
från och med den 10/12-21/12

Månd-Fredag 8.00-16.00

23/12-1/1 Stängt

2/1-4/1 08.00-16.00
Renovering
Renovering
Fifh’s Kafé/Kök Är Stängt För Renovering Fr.o.m. V 48, 26 Nov.
Ekonomiskt Stöd...
Ekonomiskt Stöd...
...från Sparbanksstiftelsen Finn har möjliggjort en upprustning av klubbstugan Mötesplatsen FIFH-Hallen blir en allt mer viktig mötesplats för målgruppen. Många med funktionsnedsättning lider av utanförskap och social isolering. På anläggningen ges man en möjlighet att bara vara sig själv och träffa likasinnade. Framförallt kan man utbyta erfarenheter som man inte möter någon annanstans. För många är FIFH-Hallen livsviktig. Mötesplatsen FIFH-Hallen skapar såväl fysisk som psykisk hälsa. Klubbstugan är det kanske viktigaste utrymmet på FIFH-Hallen Att vistas i moderna och välmående lokaler är givetvis ett måste och därför vill FIFH nu rusta upp denna enormt viktiga mötesplats. Föreningen har med detta stöd kunnat köpa in nya soffor, bord och stolar, belysning samt digitala skärmar.
FIFH förlänger med Intersport och Adidas
FIFH förlänger med Intersport och Adidas
Inför säsongen 2018 förlängde FIFH med Intersport och Adidas i ett omfattande och flerårigt samarbete som parasportklubbens officiella leverantörer av sportprodukter. Föreningens officiella sortiment har valts ut i samarbete med FIFH, Intersport och Adidas i samverkan med fokus på kvalitet, tillgänglighet och klubbtillhörighet.

Erbjudanden

Coloplast

Coloplast

Beställ ditt resepaket här.

Beställ här.

O'Learys

O'Learys

10% rabatt för FIFH-medlemmar

Klicka här.

Svenska Spel

Supporta FIFH

Välj FIFH Malmö som förening

Klicka här

Snabbfakta

Öppettider

Måndag - Torsdag •
08.00 - 20.00

Fredag •
08.00 - 16.00

Lördag & Söndag • Stängt

FIFH-Hallen

Idrottscentret FIFH-hallen används inte bara till idrott, många av verksamheterna såsom föräldragrupper, sociala aktiviteter i form av träffar med information och aktiviteter arrangeras varje vecka. Vissa perioder som till exempel vid skollov och under semestertider arrangeras läger och träffar för olika grupper med anknytning till målgruppen. FIFH-hallen är idag en viktig mötespunkt där människor med funktionsnedsättning träffas, umgås, entusiasmeras och inte minst en plats för utbyte av erfarenheter. FIFH-Hallen är en viktig förebild som har gett synergieffekter i såväl Stockholm som Göteborg. Anläggningen röner också ett stort internationellt intresse. FIFH-Hallen består i dag av två idrottshallar, ett gym, cafeteria, mötesrum, diverse förrådsutrymme, omklädningsrum samt föreningens kansli, allt fördelat på cirka 1400 kvadratmeter.

Aktiviteter

FIFH Malmö är i dag Europas största parasportförening och grunden till framgångarna är den breda idrottsverksamheten och föreningens motionsaktiviteter. Det finns renodlade satsningar på barn & ungdomar, tjejer, 65+ samt rullstolsträning och mycket annat. Föreningen erbjuder 12 olika tävlingsidrotter och ett 50-tal utbildade idrottsledare. Styrkan med FIFH är tveklöst bredden, att den enskilde utövaren själva kan välja nivån för sin sport/aktivitet är en självklarhet. I flera idrotter såsom t.ex. bordtennis, kälkhockey, rullstolsbasket och simning erbjuder klubben träning för nybörjare. Sporter som fotboll och innebandy har flera olika träningsgrupper och lag beroende på spelförståelse och kunnande. FIFH Malmö är en flitig leverantör av landslagsaktiva och har ofta ett flertal utövare representerade på Paralympics.

Team Kompetens

FIFH:s informationsteam erbjuder kvalitativa uppdrag som bidrar till ökad lönsamhet och som möjliggör fler rekryteringstillfällen av kompetent arbetskraft. Våra uppdrag syftar till att deltagarna ska få ökad kunskap om personer med funktionsnedsättningar, samt få kännedom om tillgängliga lösningar som möjliggör inkludering av personer, kunder och arbetstagare med funktionsnedsättning. Informationsarbetet är en viktig del i FIFH:s verksamhet för att få till stånd en förändring, ökad förståelse och i strävan att normalisera. Studiebesök från skolor, statliga- och kommunala instanser samt sist men inte minst alla företag visar på ett allt större intresse för klubbens verksamhet och dess individer.

Arrangör

Föreningen har gjort sig känd som en skicklig arrangör med bred kunskap. Bakåt i tiden så bör arrangemang som Mångfaldskonferensen och SM i boxning få ett särskilt omnämnande. FIFH Malmö arrangerar varje år sedan 1977 Malmö Open – The Parasport Games. Denna idrottsmanifestation lockar årligen nära 2500 tävlande från cirka 25 nationer till staden. Här har många paralympier startat sin karriär och lika många kommer tillbaka för att vara med om en idrottsupplevelse utöver det vanliga. FIFH har även satt sitt namn på arrangörskartan för ISC – International Sports Conference som har lockat föreläsare som Kajsa Bergqvist, Björn Eriksson, Arne Ljungqvist, Patrik Ekwall och Christian Olsson m.fl. I sammanhanget skall serieomgångar och allt från DM till VM också belysas. År 2018 står FIFH Malmö som stolt arrangör av VM i goalball.

Ledningsgruppen

Mats Linde
Mats Linde CEO
Verksamhetschef
Helene Linde
Helene Linde HR Manager
Kanslichef
Peter Nilsson
Peter Nilsson Controller
Ekonomichef
Thomas Jönsson
Thomas Jönsson Sport Manager
Sportchef
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd